Eğitim: Yaşam boyu süren,
geri dönüşü en yüksek yatırımınızdır.

Amerika Vizesine Başvuru

Koç Eğitim » Akademik Danışmanlık » Amerika Vizesine Başvuru

Amerika Öğrenci Vizesi Başvurusu için Gerekli Evraklar

1- Evraklar:

  • » En az 6 ay geçerli pasaport ve pasaportun ilk 4 ve son sayfalarının fotokopisi (Henüz pasaportu olmayanlar ikamet ettikleri il veya ilçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi'ne 4 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanının aslı, fotokopisi ve pasaport harç parası ile birlikte başvurmalıdırlar.)
  • » Eğer varsa eski pasaportlarınız.
  • » Son 6 ayda çekilmiş 1 adet 5x5 vesikalık fotoğraf (Arka fonun açık renk olması ve resimde kulakların gözükmesi gerekmektedir.) istenilen formata uygun vesikalık fotograf için konsolosluk web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
  • » Vize başvuru formlarının (DS 156,157 ve – Erkek öğrenciler için – 158 ) eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurulması gerekmektedir. Eğer Koç Eğitim öğrencisi iseniz formunuzun doldurulmasında danışmanınız yardımcı olacaktır.
  • » 16 $ İş Bankası Amerikan Konsolosluğunun hesabına yatırılıp vize randevusu almak için gerekli olan Pin Numarası elde edilir. Vize görüşmesine gitmeden önce 100$ Fortis Bank'a Amerikan Konsolosluğu hesabına vize ücreti olarak yatırılır. Sevis ücreti olan 200$, internet üzerinden ( http://www.FMJfee.com ) ödenmekte ve ödendi dekontu konsolosluk tarafından istenmektedir. Koç Eğitim danışmanları ücretlerin ödenmesini ve randevu alınmasını sağlar. Sevis ücreti ödenirken I–20 ve pasaportunuz gerekmektedir.
  • » Amerika'daki okuldan geçerli bir I-20 Belgesinin orijinali Koç Eğitim ile kayıt yaptıran öğrencilerin I-20'leri 2-15 iş günü içerisinde getirtilir

2- Eğitim durumunuz ile ilgili belgeler:

  • » Türkiye'de en son mezun olduğunuz okulun diploma/mezuniyet belgesi ve transkript fotokopileri. Ayrıca özellikle hocalarınızdan referanslar almanız da tavsiye edilir. Hala öğrenciliğiniz devam ediyor ise öğrenci belgeniz ve tatil dönemi dışında gidiyorsanız okuldan alacağınız izin belgesi.
  • » Türkiye'de bir dil kursuna gidilmişse; sertifika ya da dil kursundan bir yazı ve farklı kurslara gidilmişse, o kurslara ait sertifikalar Herhangi bir dil yeterlilik sınavına girilmişse (TOEFL, IELTS vb) alınan neticeyi gösteren belge.
  • » Koç Eğitim tarafından konsolosluğa hitaben yazılacak öğrenci vizesi talep referansı

3- Maddi durumu gösterir belgeler:

  • » Çalışıyorsanız işyerinizden izin mektubu ve dönüşte aynı işyerinde çalışacaksanız referans mektubu, son 3 ayın maaş ve sigorta bilgileri, işe giriş bildirgesi.
  • » Bankadan, bankanın antetli kağıdına o günün hesaptaki miktarını gösteren yazı veya hesap cüzdanları (Bu miktarın gerçekliği, bankadan konsolosluk tarafından teyit edilir.) Hesap öğrenci ve/veya ailesi üzerine olabilir. (Hesap cüzdanlarınızın güncel olması, hesaplarda en az yurt dışında kalacağınız süre boyunca eğitim, yaşam, konaklama ve gidiş – dönüş uçak bileti giderleriniz için yeterli olacak miktarda para bulunması, hesaplarının geçmişinin ve hesap hareketlerinin görünmesi , yeni yatmış paranın kaynağının ispatlanması tavsiye edilir.)
  • » Kendinize veya ailenize ait tapular, araba ruhsatları, kira kontratları ve kredi kartlarının ekstrelerinin fotokopisi.
  • » Eğer kendiniz veya ailenizden herhangi biri şirket sahibi ise; şirketinizle ilgili evraklar. (Ticaret odası sicil kaydı, son vergi levhanız, imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopisi.) Aileniz maaşlı çalışıyorsa maaş bordoları.
  • » Aileniz masrafları karşılıyor ise durumu açıklayan bir yazı
  • » Eğitim giderlerinize sponsor firma yada şahıs var ise durumunuzu açıklayan yazı, sponsora ait banka hesap cüzdanı, Ticaret odası sicil kaydı, son vergi levhası, imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopisi. (Sponsor, yakın akrabalarınıza ait şirketler, çalıştığınız veya gelecekte çalışacağınız şirketler olabilir.)

4- Diğer evraklar

  • » Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi
  • » Evli öğrenciler için evlilik cüzdan belgesi
  • » Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu
  • » Amerika'da bulunan 1. dereceden akrabalarınız varsa ve size sponsor ise ülkedeki yasal durumlarını gösteren pasaportlarının ve iş/eğitim durumlarını gösteren belgelerin fotokopisi
  • » CV ile başvuru yapılması tavsiye edilir.

* Amerika öğrenci vize başvuruları Amerika'nın İstanbul ve Ankara Konsolosluklarından bizzat öğrenci tarafından yapılmaktadır.

Öğrenci, I-20'si geldiğinde öncellikle (http://www.FMJfee.com) adresinden SEVIS kaydını yapıp SEVIS için 200 doları ödemelidir. I-20 formu geldikten sonra vize randevusu için İş bankası Amerikan Konsolosluğu hesabına 16 $ yatırarak PIN numarası alınır, daha sonra 0212 340 44 44 numaralı telefondan konsolosluk randevu servisi aranarak vize randevu alınır. Bu esnada PIN numaranız ve pasaportunuz yanınızda olmalıdır. PIN numarası 16 $ lık randevu ücreti yatırıldıktan bir gün sonra aktif olmaktadır.

Vize randevu ücretini 0212 340 44 44 numaralı telefonu aradığınız sırada kredi kartınız ile ödeyebilirsiniz. Vize randevularınız Koç Eğitim danışmanları tarafından alınır. Fortis şubelerine vize ücreti olarak 131 dolar yatırmalıdır. Öğrenci vize randevu günü Konsolosluğa gitmeli ve 5 dakika civarında süren mülakata katılmalıdır. Tüm Konsolosluklarda olduğu gibi mülakat esnasında vize görevlisi, öğrencinin eğitim durumunu, Amerika'da eğitimi neden istediğini, İngilizce dil seviyesini ve en önemlisi öğrencinin veya ailesinin mali durumunu ve varsa öğrenciye sponsor olan kurum veya kişinin bilgilerini öğrenmeye çalışacaktır. Amerika'da yazın yapılacak kısa dönem 3-4 haftalık kurslara turist vizesi ile gidilebilir ancak bunlar haricinde gidilecek tüm eğitim programlarına öğrenci vizesi alınmalıdır ve bunun için mutlaka kayıt yaptırılan okuldan I-20 belgesinin orijinali getirilmelidir.