Eğitim: Yaşam boyu süren,
geri dönüşü en yüksek yatırımınızdır.

İngiltere Vizesine Başvuru

Koç Eğitim » Akademik Danışmanlık » İngiltere Vizesine Başvuru

1- Evraklar

  • » En az 6 ay geçerli pasaport ve pasaportun ilk 4 ve son sayfalarının fotokopisi (Henüz pasaportu olmayanlar ikamet ettikleri il veya ilçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi'ne 4 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanının aslı, fotokopisi ve pasaport harç parası ile birlikte başvurmalıdırlar.)
  • » Eğer varsa eski pasaportlarınız.
  • » Son 6 ayda çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf (Arka fonu kesinlikle beyaz olacak )
  • » Vaf 1 2006 vize başvuru formu eksiksiz ve tam olarak doldurulmalıdır. ( Vize başvuru formunu www.vbm.com.tr adresinden temin edebilirsiniz.) Koç Eğitim öğrencisi iseniz formunuzun doldurulmasında danışmanınız yardımcı olacaktır.
  • » Vize ücreti ( 18 yaş altı yaz okulu grup öğrencileri için 180 YTL, 18 yaş üzeri örgenci vize ücreti 295 YTL. dir.)
  • » Başvuru evrakları tamamlandıktan sonra mutlaka konsolosluk tarafından düzenlenmiş olan “CHECK LIST” formu doldurulup imzalanmalıdır. Koç Eğitim öğrencisi iseniz check list doldurulmasında danışmanınız yardımcı olacaktır.

2- Katılacağınız kurs ile ilgili detaylar:

  • » İngiltere'deki okuldan aşağıdaki bilgileri kapsayan geçerli bir kabul mektubu; [Okulunuzun, İngiltere Eğitim Bakanlığı, Eğitim ve meslek okulları kayıt departmanına (Department for Education and Skills Register of Education and Training Providers) kayıtlı olması zorunludur.Okulunuzun bu departmana kayıtlı olup olmadığını www.dfes.gov.uk/providersregister web adresinden kontrol edebilirsiniz. Bu sayfaya eriştiğinizde 'search register'ı (kayıt ara) seçip, gitmek istediğiniz okulun detaylarını giriniz. Bu departmana kayıtlı olmayan okullara gitmek isteyen öğrencilerin vize başvuruları reddedilecektir. ] (Belgenin aslı gerekmektedir.)

    a) Kurs ücreti ve ödenmişse makbuzu
    b) Kalacağınız yerin detayları ve ücreti
    c) Haftada kaç saat ders göreceğiniz
    d) Kursun başlama ve bitiş tarihleri

  • » Koç Eğitim tarafından konsolosluğa hitaben yazılacak öğrenci vizesi talep referansı

3- Eğitim durumunuz ile ilgili belgeler:

  • » Türkiye'de en son mezun olduğunuz okulun diploma/mezuniyet belgesi ve transkript fotokopileri. Ayrıca özellikle hocalarınızdan referanslar almanız da tavsiye edilir. Hala öğrenciliğiniz devam ediyor ise öğrenci belgeniz ve tatil dönemi dışında gidiyorsanız okuldan alacağınız izin belgesi.
  • » Türkiye'de bir dil kursuna gidilmişse; sertifika ya da dil kursundan bir yazı ve farklı kurslara gidilmişse, o kurslara ait sertifikalar Herhangi bir dil yeterlilik sınavına girilmişse (TOEFL, IELTS vb) alınan neticeyi gösteren belge.

4- Maddi durumu gösterir belgeler:

  • » Çalışıyorsanız işyerinizden izin mektubu ve dönüşte aynı işyerinde çalışacaksanız referans mektubu, son 3 ayın maaş ve sigorta bilgileri, işe giriş bildirgesi.
  • » Bankadan, bankanın antetli kağıdına o günün hesaptaki miktarını gösteren yazı veya hesap cüzdanları (Bu miktarın gerçekliği, bankadan konsolosluk tarafından teyit edilir.) Hesap öğrenci ve/veya ailesi üzerine olabilir. (Hesap cüzdanlarınızın güncel olması, hesaplarda en az yurt dışında kalacağınız süre boyunca eğitim, yaşam, konaklama ve gidiş – dönüş uçak bileti giderleriniz için yeterli olacak miktarda para bulunması, hesaplarının geçmişinin ve hesap hareketlerinin görünmesi , yeni yatmış paranın kaynağının ispatlanması tavsiye edilir.)
  • » Kendinize veya ailenize ait tapular, araba ruhsatları, kira kontratları ve kredi kartlarının ekstrelerinin fotokopisi.
  • » Eğer kendiniz veya ailenizden herhangi biri şirket sahibi ise; şirketinizle ilgili evraklar. (Ticaret odası sicil kaydı, son vergi levhanız, imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopisi.) Aileniz maaşlı çalışıyorsa maaş bordoları.
  • » Aileniz masrafları karşılıyor ise durumu açıklayan bir yazı
  • » Eğitim giderlerinize sponsor firma yada şahıs var ise durumunuzu açıklayan yazı, sponsora ait banka hesap cüzdanı, Ticaret odası sicil kaydı, son vergi levhası, imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopisi. (Sponsor, yakın akrabalarınıza ait şirketler, çalıştığınız veya gelecekte çalışacağınız şirketler olabilir.)

5- Diğer evraklar

  • » Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi
  • » Evli öğrenciler için evlilik cüzdan belgesi
  • » Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu
  • » İngiltere’de bulunan 1. dereceden akrabalarınız varsa ve size sponsor ise ülkedeki yasal durumlarını gösteren pasaportlarının ve iş/eğitim durumlarını gösteren belgelerin fotokopisi
  • » Velileri olmaksızın İngiltere’ye seyahat eden 18 yaşın altındaki çocuklar, velilerinden noter onaylı muvafakat name almalıdırlar.
  • » CV ile başvuru yapılması tavsiye edilir.
  • » T.C. ikamet eden fakat T.C. vatandaşı olamayan kişilerin bulundukları ilin valiliğinden alacakları ikamet teskeresi

İngiltere vize başvurularınızı Kıbrıs’tan da yapabilirsiniz. Kıbrıs’a günü birlik olarak gidebilir başvurunuzu şahsen yapabilir ve sonucunu aynı gün içerisinde alabilirsiniz. Türkiye’ de İngiltere vize başvurularını VBM (Vize Başvuru Merkezi ) Ankara, İstanbul’da İngiliz Büyükelçiliği ya da İngiliz Başkonsolosluğu'nun dış kaynaklı bir partneridir. Bu kapsamda, VBM Birleşik Krallık vizesi için başvuruda bulunanlardan gerekli evrakları ve ücretleri almaktadır. Vize başvuruları İngiliz Büyükelçiliği ya da İngiliz Başkonsolosluğu'nda değerlendirildikten sonra VBM, İngiliz Büyükelçiliği ya da İngiliz Başkonsolosluğu'nun başvuru sahibine direkt olarak teslim edeceği evraklar hariç diğer evrakları başvuru sahiplerine teslim eder.